torsdag 27 mars 2014

Instagram


Instagram är ett väldigt stort och populär Community som används av många ungdomar bland annat. Själva tanken är att man lägger upp en bild på sig själv med en liten status text och lägger ut på nätet, man kan följa vänner eller kända personer. Man kan även välja att vara privat eller ha sin account öppen för andra användare. Instagram används redan nu av många företag och det finns ingen tendens på att denna Community ska sakta ner i utveckling av användare (Smith,Craig,2014). När man väljer att lägga ut en bild på Instagram så kan man använda sig av något som kallas för filter det är för att skapa en annan skepnad av sin bild.

Det är även populärt att” hashtaga”,  En ”hashtag” är som en liten sökbar information som tillhör bilden, det finns inga färdiga hashtaggar utan användarna skapar dom själva. Genom att använda ”hashtaggar” kommer du också nå nya användare om man vill det som tittar på just din bild. Bilder som man lägger ut kan man kommentera eller ge ”likes” som på Facebook.
Det är 75 miljoner som går in dagligen på Instagram och det ”Likes” ca 8500 bilder/sekund. Den genomsnittliga tiden man tillbringar på Instagram per måndan är 257 minuter(Smith,Craig,2014).

Varför är Instagram så populärt och hur/varför ska vi nå ut till våra ungdomar denna väg?

Jag personligen tror att Instagram är lätt tillgänglig pga. att i stort sätt har alla kamera på sin telefon nu för tiden och man tar kort på det man vill visa upp. Har man kameran på mobilen redan så tar det 5 sekunder att lägga ut på Instagram och 10 sekunder så kan alla i ens kompis krets sett det man gör eller har gjort. Instagram kan vara populärt även för att man kan följa sin idol eller andra förebilder man har, man känner sig på något sätt delaktig i deras liv.

Skolorna kanske borde ha någon som var ansvarig för att ha en Skol-account för att snabbt skicka iväg information och för att eleverna skulle vara med delaktigt.
Som tex. Om man har fridlufsdag och av någon konstig anledning skulle det snöa i April( Inte alls omöjligt) så kan man ta ett kort på skolans idrottsal och lägga ut på kvällen att fridluftsdagen är inställd men det ska vara innebandy turnering i skolans gymnastiksal.
På så sätt  sprid information snabbt, eleverna är förberedda och det blir mer vardagligt.

Här länkar jag en video på en snabb genomgång av hur Instagram är uppbyggd och de olika funktioner.

1 kommentar:

  1. Jag skulle vilja påstå att Instagram är det i särklass populäraste Community för kidsen just nu, åtminstone ibland de jag känner. Det som utifrån ser ut som meningslös lek med mobilen kan likväl vara byggandet av ett fantastiskt bildcollage till bästa kompisens födelsedag. Intressant ide med vädret på friluftsdagen, förutsättningen är att eleverna har tillgång till communityt. Å andra sidan, om arbetsgivare ger anställda firmabil och mobil i tjänsten så ser inte jag några hinder för att alla elever får en dator eller smartphone i undervisningen. Fatta vilken mängdrabatt det skulle bli när hela Sveriges ungdomar ska få en telefon.

    SvaraRadera